Tips voor het reizen met fibromyalgie



Bent u pijn voor een uitje? houden fibromyalgie pijn en vermoeidheid van verpest je vakantie met deze slimme tips.

Voor velen, vakantie is een kans om de stress van het dagelijks leven en reboot ontsnappen. Maar als je een van de 5 miljoen Europeanen met fibromyalgie, gaan op vakantie kunnen achterlaten als u allesbehalve rustte. Hoewel reizen kan zeer lonend zijn, kan non-stop activiteit leiden tot invaliderende pijn, het maken van een vakantie lijkt te intimiderend om zelfs maar te overwegen.

Lisa Berkowitz, een marketing en public relations consultant in West New York, NJ, werd gediagnosticeerd met fibromyalgie een jaar geleden en is niet op vakantie gegaan sinds. "Ik ben bang om te gaan op een vliegtuig en ik kan alleen maar zitten in een auto voor ongeveer een uur," zegt ze.

En hoe actiever ze is, hoe slechter haar pijn. "Het is verontrustend omdat het herinnert me eraan dat ik ben niet de manier waarop ik was," zegt ze.
Gelukkig is Berkowitz niet gaat om vakanties overslaan voor veel langer. Ze is van plan om later dit jaar reizen, maar ze is en let op de manier waarop ze het doet - het kiezen van een bestemming die is slechts twee of drie uur van haar huis en bewaken haar activiteitenniveau. "Toen ik overdrijven, ik betalen voor dagen," merkt ze op.

Je hoeft niet naar een vakantie af te zien vanwege fibromyalgie pijn. Er zullen uitdagingen, maar genieten van jezelf en thuiskomen goed gevoel kan deel uitmaken van het plan.

Fibromyalgie en reizen problemen
Er zijn geen echte wegversperringen te reizen met fibromyalgie - het is niet onveilig is - en je moet niet het gevoel uitgesloten van vakantie wanneer u de aandoening, zegt board-gecertificeerde reumatoloog Marcia Genta, MD, van de Dallas Arthritis Center en de Methodist Dallas Medical Center.
Wat is vermoeiend voor de meeste mensen op vakantie maar kan ronduit vermoeiend voor iemand met fibromyalgie. Waarom? Omgaan met het verkeer, lange rijen bij de luchthaven, veiligheidscontroles, en het krijgen van rond in een plaats die je niet kent is stressvol, en spanning kan de pijn van fibromyalgie te verhogen.

Reizen is ook fysiek aftappen. Rondlopen met bagage, vooral hefkussens in overhead compartimenten, kan leiden tot letsel. Een lange dag sightseeing zonder voldoende rust kan ook fibromyalgie symptomen erger.

Vakantie tips voor fibromyalgie
Om een ​​vakantie te genieten, nemen deze stappen om het verminderen van de impact reizen kan hebben op je fibromyalgie.

Op zoek gaan naar de zon. Koud en vochtig weer is bekend dat fibromyalgie pijn erger maken. Reizen zomer misschien een betere optie dan de winter zijn.

Vermijd het plannen van uitstapjes naar zware terreinen. Jouw bestemming moet een plek die u geïnteresseerd bent in het bezoeken bent, maar gezond verstand gebruiken bij het ​​maken van uw plannen. "Trekking in het hooggebergte of raften in stroomversnellingen, waar tal van herhaalde trauma's te verwachten zijn, moeten worden vermeden," adviseert Dr Genta.

Boek een reservering met een modern hotel. Een nieuwer hotel met liften zullen gemakkelijker te navigeren dan een charmant historisch hotel dat smalle trappen heeft, zegt Genta. Zelfs mensen die zijn atletische kunnen problemen met bagage tot smalle doorgangen hebben.

Pak slim. Net als iedereen moet proberen om alleen pakken wat je nodig hebt om te vermijden dat een zware koffer sjouwen. Comfortabele wandelschoenen zijn een must, Genta toevoegt. En zorg ervoor dat uw medicatie verpakken in een carry-on tas (niet uw ingecheckte tas, als het zou kunnen krijgen vertraagd of verloren).

Bewegen zo veel mogelijk in het vliegtuig of in de auto. "Een lange vliegtuigreis is proberen voor iedereen," zegt Genta. Bewegen en zich uitstrekt in de cabine om stijfheid te voorkomen is vooral belangrijk voor mensen met fibromyalgie. Genta adviseert om in-flight magazines voor stretching technieken die je kunt doen tijdens uw vlucht. Als je reist met de auto, te stoppen zo vaak als nodig te rekken.

Krijg hulp met de bagage. Vraag altijd stewardessen met hulp krijgen van een zak in een bagagevak in een vliegtuig, zegt Genta. Sinds het oppakken van een zware tas van de lopende band bij bagage claim vereist beweging die letsel kunnen veroorzaken, zegt ze, een kruier inhuren om uw bagage te dragen.

Volg een ontspannen route. Hoewel je misschien wilt zo veel als je kunt zien, probeer niet inpakken te veel musea of kathedralen in uw sightseeing plannen op een bepaalde dag. Een stop bij een terrasje kijken naar de drukte is vaak meer informatief (en leuk) dan een lezing over de plaats die u bezoekt, zegt Genta.

 

Na een plezierige vakantie, wat is het protocol voor het krijgen van terug naar het leven van alledag? Je zult waarschijnlijk een beetje moeite om weer in je dagelijkse routine, net zoals iedereen dat doet, zegt Genta. Als je hebt doordacht uw reisplannen van tevoren en je niet overdrijven activiteit tijdens uw afwezigheid, moet je niet een vakantie nodig hebt van uw vakantie.
Tips voor het reizen met fibromyalgie Tips voor het reizen met fibromyalgie Reviewed by Admin on 11:51 Rating: 5

No comments