De beste pijnstiller is uw hersenen!


De beste pijnstiller is uw hersenen!


Drugs zijn niet de enige oplossing voor een pijnlijke maag, geblokkeerde rug of schouder gooien. Gebruik de kracht van ons brein en leren om onze emoties te beheersen helpt bij het omzeilen van de pijn.

De beste pijnstiller, het is jouw brein . De titel van het boek van Prof. John Sarno plot. Onze geest, sterker dan paracetamol of ibuprofen als ons hoofd in een bankschroef, of dat onze rug pijn doen ons? Het idee is aantrekkelijk.
Het accepteren van de psychologische oorsprong van de pijn.

Voor de Amerikaanse arts, revalidatiearts aan de Universiteit van New York, zouden we allemaal de macht hebben om chronische en onverklaarbare pijn te genezen zonder het gebruik médicament.Celle het is eigenlijk een "afleiding" gecreëerd door onze hersenen de emoties die moeite had om het hoofd te bieden af te leiden (trauma, stress, schaamte, schuld, verdriet, ...).
Door het aanvaarden van de psychologische oorsprong van de pijn en het identificeren van deze onderdrukte emoties, beginnen we minder pijn hebben omdat dit het vermijden strategie geen reden meer te zijn zouden hebben.

Een mind-body connectie
Franse deskundigen gemakkelijk erkennen de rol van emoties in de pijn als er geen medische reden niet in geslaagd om uit te leggen.

"Meestal, het begin van de pijn het gevolg is van een externe of structurele factor, een ongeval of een hernia, bijvoorbeeld, zegt Dr Jean-Pierre Alibeu, specialist in pijn. Maar het kan chronisch van "ontwaken" psychische meer of minder diep trauma in de persoonlijke geschiedenis van elke geworden. De werkzaamheden aan emoties in verband met het trauma is dan ook noodzakelijk, het is nu geaccepteerd. "

Bedruipen Nathalie, psycholoog opgeleid in ontspanning, de hypnose en ontspanningstherapie , bevestigt dat de pijn en emoties altijd met elkaar verweven zijn:

"Pijn, vooral als chronische, is altijd een onaangename fysieke beleving, maar ook een emotie. De fibromyalgie is een goed voorbeeld: spier- of gewrichtspijn worden vaak geassocieerd met wanhoop: "Ik zal nooit meer uit" en misverstanden "Mij is verteld dat het in het hoofd '."

Het uiten van emoties
Het punt waarop de deskundigen geïnterviewd ook deelnemen aan Dr. Sarno is het belangrijk om deze emoties "begraven" om de pijn met succes los te uiten. "Drugs hebben weinig effect op de psychologische aspect van de pijn," merkt Dr Alibeu.

Dat is de reden waarom nieuwe benaderingen pijnstiller gebruik maken van zowel medicatie en psychotherapie, groepstherapie (type beeldende therapie) of hypnose om de expressie mogelijk te maken en te evacueren mogelijk onbewuste trauma's . "We moeten krijgen om haar emoties onder woorden, om te begrijpen wat er gebeurt in zichzelf wanneer de pijn optreedt in om veranderingen door te voeren", zegt Nathalie Baste.
Als we uitstappen niet meer met pijn dat maakt ons willen onze hoofden te slaan tegen muren of het voorkomen van ons om te gaan werken ... specialisten kan ons helpen om dit werk te doen.


Beheer pijn zonder medicatie
Als Professor Sarno zetten steungroepen om patiënten te helpen om hun onderdrukte emoties te uiten, de pijn overleg in Frankrijk ( lijst van faciliteiten op de site van het Ministerie van Volksgezondheid ) hebben meer kans om te vertrouwen op een psychologische ondersteuning en alternatieve technieken.
Doelstelling: defocus pijn door te leren om te ontspannen en werken op de gedachten, emoties en de beelden in verband met die pijn. Hypnotherapeuten of sophrologists tonen ook ontspanningsoefeningen en visualisatie om de leiding van aangename emoties, zoet, licht nemen, dan kunnen we opnieuw zelfstandig thuis.

3 oefeningen om minder pijn hebben
U kunt deze oefeningen proberen wanneer u pijn voelt aankomen.
·     Ademen. Dit is de basis van alle pijn methoden. Achterover leunen en zich bewust worden van je lichaam liggend op het bed of stoel (of uw ground support als u staan). Adem rustig, het gevoel je ademhaling zonder te proberen om het te wijzigen of te forceren. Dan de praktijk een 'body scanner ": vanaf de voeten naar het hoofd, het gevoel elk gebied van het lichaam proberen ze een vrij te geven voor een.

·    View. De makkelijkste manier is om te spelen op de visualisatie van kou of hitte. Bijvoorbeeld, geconfronteerd met een hoofdpijn, stel je je het runnen van uw handen door de sneeuw rond een glas ijswater en dan zeg je: "Ik breng vers in mijn voorhoofd" door het stellen van de bovenstaande. Hetzelfde als rugpijn, stel je handen in de voorkant van een brand, door te zeggen: "Ik breng warmte aan mijn rug." Hoe meer je deze sensaties in detail zichtbaar te maken, des te meer zal effectief zijn.


·     Gebruik kleuren. U kunt ook de perceptie van pijn te veranderen door de   kleur. Dit is de techniek van het magische handschoen in zelfhypnose  : focus op je hand en stel je de tint van een mooie kleur die het lichaam van de pijnlijke gewaarwording te snijden (elk voor degene die het beste werkt vinden). Dan gewoon langs je hand over het gebied waar het pijn doet (hoofd, buik, rug, ...) te verlagen, door de suggestie, de pijnlijke gewaarwording.

De beste pijnstiller is uw hersenen! De beste pijnstiller is uw hersenen! Reviewed by Admin on 01:40 Rating: 5

No comments