Fibromyalgie en uw oogproblemen



Fibromyalgie, een chronische, slopende, auto-syndroom veroorzaakt ernstige pijn in de spieren en weefsels, evenals de vermoeidheid in meer dan 6 miljoen mensen inde VS alleen, veroorzaakt vaak diverse andere problemen, met inbegrip van oog- en zichtproblemen. Fibromyalgie het zenuwstelsel beïnvloedt en derhalve kunnen beïnvloeden gezichtsvermogen. Het kan de ogen gevoelig voor licht en aanvoelen en kunnen droge ogen, wazig zien, en zelfs blindheid veroorzaken.


Lichtgevoeligheid

Soms, degenen die lijden aan fibromyalgie worden overdreven gevoelig voor verschillende lichtbronnen.Bijvoorbeeld, kunnen sommige vinden het onmogelijk om te werken onder de schittering van de tl-verlichting of een lichte TV of computer scherm te bekijken.Sommigen vinden het zelfs onmogelijk om te kijken naar een live sport spel in een fel verlichte veld of in fel zonlicht zonder het dragen van een donkere bril.

Droge ogen
Fibromyalgie patiënten kunnen dragen contactlenzen, omdat de lenzen veroorzaken pijn en ongemak. Deze gevoeligheid wordt vaak veroorzaakt door siccasyndroom, een nauw verwante autoimmuun syndroom dat leidt tot droge ogen, maar ook droge mond en neus.
Touch Sensitivity
Een paar van die lijden aan fibromyalgie kan het niet dragen van een bril tolereren omdat het gewicht van de bril op de neus triggers sensorische zenuwen in het gezicht en de hals, en die pijn kan uitstralen naar de oren, tanden,en neus.


Blurred Vision
In sommige gevallen, fibromyalgie-patiënten kan leiden tot een dikke slijm op de ogen te produceren. Deze dikke coating belemmert visie, en kan een aantal activiteiten, zoals 's nachts rijden, gevaarlijk.Dubbele visie en wazig zien zijn ook symptomen vaak voor bij mensen die fibromyalgie hebben, en deze symptomen zijn vaak gekoppeld aan andere symptomen, zoals duizeligheid en orthostatische duizeligheid.


Blindheid
Bij sommige patiënten met reumatoïde artritis, fibromyalgie kan leiden tot arteriitis, een ontsteking van één of beide temporele slagaders.Zonder snelle behandeling met hoge doses steroïden, kan de ontsteking verspreiden naar de oogzenuw en resulteren in gedeeltelijke of volledige blindheid in het aangetaste oog.


Fibromyalgie en uw oogproblemen Fibromyalgie en uw oogproblemen Reviewed by Staff on 04:36 Rating: 5

No comments