6 pijnloze symptomen van fibromyalgie die vaak onopgemerkt blijven



Fibromyalgie pijn kan gemakkelijk je hele leven ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die je niet in staat stelt om dingen te doen die andere mensen vanzelfsprekend aanvaarden. Maar terwijl die pijn het meest opmerkelijke symptoom is en diegene die meestal mensen voor het eerst naar de dokter stuurt, zijn er een groot aantal pijnloze symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen niet zijn dingen die mensen meestal associëren met fibromyalgie, gaan ze vaak onopgemerkt, die een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie die je moet uitkijken.

6 Pijnloze symptomen van fibromyalgie

Fibro Mist
Een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie - en een die moeilijk te herkennen is - is wat 'fibro mist' genoemd wordt. In wezen is dit een soort geestelijke waas die van tijd tot tijd mensen met fibromyalgie beïnvloedt en resulteert in een reeks mentale Symptomen.

Gewoonlijk maakt het met fibro mist het moeilijk om te concentreren op dagelijkse taken of om ervoor te zorgen dat u eenvoudige details die u zojuist hebt geleerd, vergeten. Het is niet ongewoon voor iemand met fibro mist om iets te doen zoals het verlaten van hun huis sleutels in de deur of een half uur doorbrengen op zoek naar hun mobiele telefoon om te realiseren dat het in hun hand is.

Misschien vind je jezelf zelfs de namen van mensen die je zojuist ontmoet hebt vergeten, wat vrij verlegen kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die van tijd tot tijd met iedereen gebeuren, waardoor het moeilijk is om dit symptoom met fibromyalgie onmiddellijk te associëren. Maar als je consequent problemen hebt met focus, is het mogelijk dat je fibro mist kan ervaren.

Angst
Angst is een ander vaak pijnloos symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen van tijd tot tijd angstig, en een groot aantal mensen over de hele wereld lijdt aan angststoornissen. Bijvoorbeeld, 18% van alle Amerikanen worstelt met ernstige angst op een dagelijkse basis, waardoor het de meest voorkomende psychische aandoening in het land.

Maar aanhoudende angst is ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als je paniekaanvallen of gevoelens van angst ervaart, je misschien de voorwaarde hebt.

Frequente darmbewegingen
Irritable Dowel Syndrome is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking beïnvloedt. En het wordt gekenmerkt door een groot aantal problemen met je ingewanden. Het kan u constiperen of het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat u frequente diarree heeft. Het is eigenlijk een veel ernstiger probleem dan de naam zou kunnen voorstellen.

Maar fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die vergelijkbaar zijn met IBS. En mensen met fibromyalgie komen vaak vast aan constipatie of hebben dikke darmbewegingen.

Dus als je vaak vaak naar de badkamer komt (of niet vaak genoeg), kan je net aan fibromyalgie lijden.

Frequent urineren
Nog een van de vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is vaak urineren. In wezen zal iemand die lijdt aan dit symptoom, vinden dat ze oncontroleerbaar hebben om regelmatig te urineren, ongeacht hoe weinig ze drinken of hoe vaak ze gaan.

En hoewel dat niet klinkt als een ernstig probleem, stel je voor dat je echt erg moet urineren, maar niet in staat om op te staan ​​vanwege je ernstige fibromyalgie pijn. Of stel je voor dat je het beetje slapen hebt, je kan onderbroken worden door de behoefte om de badkamer te gebruiken. Dat maakt frequente urinering een vrij onaangenaam symptoom te hebben.

Jeuk
Jeuk is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is een van de meest besmettelijke. In feite zeggen sommige mensen met fibromyalgie jeuk dat het erger is dan de pijn. In wezen is het een gevoel van insecten die op je huid kruipen of ernstige jeuk die je gewoon niet lijkt te genezen.

Geen hoeveelheid crèmes of lotions lijkt helemaal te helpen en krassen, maar laat je huid bloedig zonder enige verlichting. Natuurlijk zouden niet veel mensen jeuk met fibromyalgie direct associëren, waardoor dit een symptoom is dat heel makkelijk te overzien is.


Tintelende of Numb Handen En Voeten
Naast de pijn van fibromyalgie, veroorzaakt het een aantal andere sensaties in je lichaam. Een van de meest voorkomende is een gevoel van tintelingen in je handen of voeten. Je herkent waarschijnlijk de sensatie als wat het voelt als je ledematen "in slaap vallen".

Het is een gevoel van gevoelloosheid in het ledemaat, gevolgd door een pinnen en naalden sensatie als het gevoel terugkomt. Maar alhoewel iedereen een ledemaat van tijd tot tijd in slaap heeft of slapen, kan de sensatie van fibromyalgie op elk moment voorkomen en wordt meestal over het hoofd gezien door mensen die aan de conditie lijden.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala van symptomen, en de meeste zijn makkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Zorg er dus voor dat u de symptomen zorgvuldig overweegt en naar de arts gaat als ze ernstig worden.



6 pijnloze symptomen van fibromyalgie die vaak onopgemerkt blijven 6 pijnloze symptomen van fibromyalgie die vaak onopgemerkt blijven Reviewed by Admin on 21:17 Rating: 5

No comments